;

"Het valt allemaal mee, als ik zo rond kijk ben ik niet te zwaar." Maar de weegschaal liegt niet: 102,5 kg gaf de weegschaal aan. Twee jaar niets doen betaald zich uit. Wat nu? De keuze viel op hardlopen om er iets aan te doen. Nadat ik enkele kilo's kwijt was, kreeg ik er verdorie nog plezier in ook..... In deze weblog verhaal ik regelmatig over mijn avonturen op loopschoenen. Daarnaast biedt deze weblog mij ook de mogelijkheid om enkele annekdotes over mijn opgroeiende kidz vast te leggen.



Hemelvaart is een zondag

Vandaag was dan de jaarlijkse wedstrijd bij ons door de buurt. Al jaren organiseert Olympia een 10km wedstrijd en een halve marathon op hemelvaartsdag. Vaak heb ik de 10 km gelopen, vandaag wilde ik de halve marathon lopen. In een rustig tempo om mijn niersteen te ontzien. Omdat Robin deelnam aan het PSV handbal toernooi en Bjorn bij Timo kon gaan spelen, was het Carla ook mogelijk om mee te doen (10km).
Ik had me maar weer eens vergist met de kleding. 's-Ochtends toen ik Robin naar zijn toernooi bracht was het regenachtig, winderig en nog erg koud. Dus heb ik dikker shirt met lang mouwen aangetrokken. FOUT. Al tijdens het inlopen kreeg ik het erg warm. De start, we werden met enige vertraging weggeschoten, viel nog mee. Maar na 3 km was het al puffen geblazen. Tevens begon de maag op te spelen en mijn rug werkte ook niet mee. Voor de tweede keer in een week ben ik dan maar verstandig geweest en na de eerste ronde van 10km gestopt. De tijd (46:08) was ook niet om naar huis over te schrijven, maar daar ging het dan ook niet om. Carla finishte wel in een schitterend nieuw PR van 57:00. Ze had heerlijk gelopen en geprobeerd er een snelle race van te maken. Gezien de tijd is haar dat erg goed gelukt.

Een wedstrijd is altijd een feest der herkenning, vooraf én achteraf. Zo waren Alfons, Ton, Maurice, Rudolf, Hans, Gertie... te veel om op te noemen, er ook allemaal. Rene heeft als voor fietser meegedaan omdat hij zich moet sparen voor het NK van vanavond in Vught. Zet 'm op.

Het handbal toernooi van Robin werd geteisterd door fikse regen buien. Maar dat mocht de pret van de mannen niet drukken. Wel was het vaak lannnngggg wachten tussen de wedstrijden door. Tussen wedstrijd 4 en 5 bijvoorbeeld moest er bijna 3 uur gewacht worden. Is niet echt leuk meer.
Bjorn kon het allemaal niet deren. Hij zat lekker te spelen met Cathy. Toen ik kwam vragen of alles goed was, zei hij resoluut: "Ja, en je hoeft niet bij ons te blijven, ga maar terug naar mamma...".

Op de terug weg haalde een jonge man in een beschilderde broek me in. "Is het vandaag zondag?", vroeg hij mij. "Het lijkt er wel op", antwoorde ik. "Ja, ik was vanochtend al vroeg op de zaak, maar daar was niemand." "Ik ben maar begonnen met schilderen". "Halverwege de dag viel het me op dat er zo weinig mensen waren, en toen begon het te dagen". "Nou ja, ik ben gewoon tot half vier doorgegaan en heb de baas maar gebeld." "Ik krijg het toch betaald, hé hé hé.....". En weg was onze zondagsschilder. Moet een mooi vak zijn als je zelfs op zondag gaat werken.

Morgen kan ik de nieuwe lease auto gaan afhalen. Ik zal mijn oude C5 erg gaan missen, snik snik....

posted by Peerke @ 4:58 PM,

3 Comments:

At 12:03 PM, Anonymous Anonymous said...

Hi die Peter,

en ikke maar wachten tot je over de finish kwam..brrr..Met mij ging het goed. Met An Rindt meegelopen, 1.31 rond. Ton S. was ook goed bezig 1.28. Ik ga morgenavond naar Dongen (Dwars door Dongen 10km 19:00) met OV, want Roos heeft de auto. Ik weet niet of jij kan of wilt, anders bel maar.

Groeten Alfons

 
At 3:07 PM, Anonymous Anonymous said...

Peter, ik zou niet teveel op wedstrijden focussen, gewoon lekker rustig doortrainen en als je je fysiek weer helemaal top voelt weer eens een wedstrijdje inplannen. Het is niet zo motiverend als je halverwege moet stoppen, en zeker niet als dat bij meerdere wedstrijden gebeurt.
Voor mij kwam het wat onverwacht (m'n tijd), ik had mijn pr plannen al naar het najaar verschoven (Valkenloop)

 
At 4:29 AM, Anonymous Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it vicodin Palm one treo 650 sprint phone dunlop tires Lose weight after effexor interior design Separate eyeglasses coffee maker U.s lotteries http://www.sports-nip-slip.info Playing keno online Job blogs Canadian viagra no prescription Video camera on motorcycle around city otr tires

 

Post a Comment

<< Home