;

"Het valt allemaal mee, als ik zo rond kijk ben ik niet te zwaar." Maar de weegschaal liegt niet: 102,5 kg gaf de weegschaal aan. Twee jaar niets doen betaald zich uit. Wat nu? De keuze viel op hardlopen om er iets aan te doen. Nadat ik enkele kilo's kwijt was, kreeg ik er verdorie nog plezier in ook..... In deze weblog verhaal ik regelmatig over mijn avonturen op loopschoenen. Daarnaast biedt deze weblog mij ook de mogelijkheid om enkele annekdotes over mijn opgroeiende kidz vast te leggen.



Eerste baantraining

Gisterenavond was het zover: ik ben gaan mee trainen op de baan. In eerste instantie alleen op de donderdag om te bekijken of ik de extra trainingsbelasting aan kan. Qua temparatuur had ik het niet echt getroffen. Ik kan al niet zo goed tegen warmte, het leveren van hardloop prestaties in de warmte valt bij mij al helemaal tegen.
We zijn gestart met een inloopronde van ongeveer 4 km (tempo 12,5 km/u). Was even wennen, zo snel rennen (hé, dat rijmt). Hierna op de baan allerlei oefeningen met een medicijnbal gedaan. Waarom ze zo'n bal een medicijnbal noemen is mij een raadsel. Ik merk geen enkele geneeskrachtige werking bij het gebruik van de bal. Sterker nog: het doet alleen maar pijn.

Vraag: waar is een medicijnbal meegevuld?

Hierna volgde er een loopscholing onderdeel (Ankie van Grunsven huppel training voor gevorderden) gevolgd door enkele "steigerungen". En toen moest de training nog beginnen. Kun je nagaan.

Opdracht was:

600m tempo (2:25 min), 100m rust, 300m tempo (65 sec), 400m rust

Het geheel moesten we 5* herhalen (eigenlijk 6, maar ivm de warmte werd er enige clementie getoond door Anne). Ons groepje, gevormd door Anita, Nathalie, Arno en ikke ging voortvarend van start. Helaas moest Nathalie met knie klachten halverwege de training opgeven. Arno had er duidelijk zin in en de meeste reserves. In de laatste 300m liet hij iedereen zijn hielen zien.

Hierna een ronde uitlopen (1,5km) en de training was voorbij. Het ging, ondanks de hitte redelijk. In de laatste serie begon de knie weer stijf te worden, maar ik kon er mee door lopen.

Meer last blijf ik houden van mijn rug en onderbuik (blaas?). Gisternacht was het al de tweede keer deze week dat ik niet heb kunnen slapen van de pijn. Zo meteen maar eens de uitslag opvragen van het nieuwe onderzoek bij de dokter. Het moet maar eens opgelost worden, want zo is er geen lol meer aan.

posted by Peerke @ 10:00 AM,

4 Comments:

At 9:11 PM, Anonymous Anonymous said...

ik vond het ook raar, een medicijnbal maar het is een medizinball. Ik heb net nog ff gekeken want ik heb er hier nog 2 liggen (die eigelijk al terug hadden moeten zijn bij PSV) Vandaar dat er geen geneeskrachtige werking bij zit en zo'n bal is gevuld met gewoon lucht.

 
At 9:58 AM, Anonymous Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Botox for puffy chhekbones buy levitra aceh deal gets cautious welcome free downloadable previews xxx videos Gaint anti spyware virus scan Lost while hiking

 
At 3:41 AM, Anonymous Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

 
At 10:22 PM, Anonymous Laurens said...

Thanks for your article!

 

Post a Comment

<< Home