;

"Het valt allemaal mee, als ik zo rond kijk ben ik niet te zwaar." Maar de weegschaal liegt niet: 102,5 kg gaf de weegschaal aan. Twee jaar niets doen betaald zich uit. Wat nu? De keuze viel op hardlopen om er iets aan te doen. Nadat ik enkele kilo's kwijt was, kreeg ik er verdorie nog plezier in ook..... In deze weblog verhaal ik regelmatig over mijn avonturen op loopschoenen. Daarnaast biedt deze weblog mij ook de mogelijkheid om enkele annekdotes over mijn opgroeiende kidz vast te leggen.



The day before - dag 2 (zaterdag 8 april)

Parijs kan heel verradelijk zijn. Het is een ongeschreven wet dat je de dagen voor de marathon veel rust moet nemen, en je lichaamsbeweging moet beperken tot een minimum. Echter, dan moet je je niet bevinden in een stad als Parijs.

Ook nu weer trap ik er in. 's-Ochtends gaan we via de Tuilleries (tuinen van het Louvre) naar de Notre Dame. We willen dit perse in de ochtend doen vanwege het aanwezige licht om zo mooie foto's te kunnen maken. Er mogen maar 50 personen per keer naar boven. Dus een lange rij wachtende is dan snel gevormd. Na een half uurtje mogen we dan eindelijk naar boven over de smalle draaitrap. Onderweg naar de top moeten we 422 trappen overwinnen. Na een paar minuten klimmen en draaien moeten we verplicht stoppen in een ruimte waar allemaal koopwaar tentoongesteld is. Nadat een aantal Amerikanen hier hun aankopen hebben gedaan mogen we door naar het middengedeelte: dit is het gedeelte tussen de twee torens in. Van hier hebben we een prachtig uitzicht over de stad. Voor de laatste klim naar boven moeten we weer wachten. Nu totdat iedereen van de voorgaande groep de toren verlaten heeft. De reden is dat het wel een heel smalle trap betreft en passeren onmogelijk is. Het wachten wordt beloond met een werkelijk uniek uitzicht.

Na deze flinke beklimming zijn we wel toe aan een rustpauze. Op het Ile St. Louis liggen een aantal mooie kroegjes met terras. Omdat Huub meteen naar WC moet besteld hij in het voorbijgaan een koffie. De ober knikt ja en verdwijnt onmiddellijk naar binnen om twee koffie te brengen inclusief een rekening van € 16,25. Gezien het bedrag heb ik voor het eerst in 20 jaar maar weer eens koffie gedronken....BRrrr.



Vervolgens zijn we naar het prachtige park Buttes-Chaumont geweest. Dit is een park met veel groen, hoogteverschil en water. Werkelijk prachtig. Hier komen we ook ontzettend veel trimmers tegen die zich op de heuveltjes in het zweet werken. Net buiten het park nuttigen we onze lunch bestaande uit een authentiek frans stokbrood (en een eclair voor mij).

Intermezzo:

Parc des Buttes-Chaumont (Paris 19e)During the 1860s, Baron Haussmann converted this hilly site from a garbage dump and quarry -- with gallows at its foot -- into beautiful English-style gardens, replete with a lake and man-made island, a Roman-style temple, waterfall, streams, and footbridges. Today, in summer, visitors will also find boating facilities, donkey rides, and sun worshipers on the beautifully kept lawns.

Na de lunch gaan we naar het parc de la Villette. Dit is een groot gebied met daarop een verscheidenheid aan attracties (waaronder de GEODE). In de grote hal is een tentoonstelling over Star Wars ingericht. Als Robin mee was geweest dan hadden we hem de rest van de trip niet meer gezien. Na een flinke wandeling door het park besluiten we dat het welletjes is geweest, en gaan we in de wijk de Marais iets eten.

Intermezzo:

Parc de la Villette (Paris 19e)Until the 1970s this 130-acre site, in an unfashionable corner of northeast Paris, was home to a cattle market and abattoir (slaughterhouse). The site was transformed into an ambitiously landscaped, futuristic park with sweeping lawns, a children's playground, canopied walkways, a cinema, two museums, brightly painted pavilions, and a state-of-the-art concert hall -- the Cité de la Musique.

Na het eten gaan we terug naar ons hotel. De wekker wordt op 06:00 uur gezet en we doen een dappere poging om te gaan slapen.

posted by Peerke @ 10:44 AM,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home