;

"Het valt allemaal mee, als ik zo rond kijk ben ik niet te zwaar." Maar de weegschaal liegt niet: 102,5 kg gaf de weegschaal aan. Twee jaar niets doen betaald zich uit. Wat nu? De keuze viel op hardlopen om er iets aan te doen. Nadat ik enkele kilo's kwijt was, kreeg ik er verdorie nog plezier in ook..... In deze weblog verhaal ik regelmatig over mijn avonturen op loopschoenen. Daarnaast biedt deze weblog mij ook de mogelijkheid om enkele annekdotes over mijn opgroeiende kidz vast te leggen.



Par(ad)ijs - dag 1 (vrijdag 7 april)

Pappa, ik wil mee met jouw naar Paradijs. Dit waren de laatste woorden van Bjorn voordat ik de auto instapte om de medereizigers op te gaan halen. Eigenlijk is die verspreking niet eens zo slecht, want Parijs is inderdaad een mooie stad om te verblijven. Even na 9:00 uur togen we vol goede moed naar Parijs. De reis verliep voorspoedig. Op de inmiddels vast rustplaats, laatste rustplaats voor de Peage, hebben we even halt gehouden om voedsel en water in te slaan. Het laatste stuk over de Peage (tolweg) is altijd een genot: goede brede weg en weinig verkeer.

De parkeergarage Port de La Chapelle in Saint Denis stond er nog. Ze zag er nog verwaarloosder uit dan de laatste keer, maar we besloten het er maar toch op te wagen. In de metro meteen een carnet (10 metro kaartjes) gekocht en snel op weg naar het hotel om de zware tas kwijt te worden. Het hotel lag aan de avenue Marceau, een zeer geschikte lokatie omdat het maar 500m wandelen was naar de start van de marathon. De kamer was niet ruim maar netjes. Gelukkig hadden we de beschikking om twee losse bedden, hetgeen het slaapcomfort ten goede kwam.

Na installatie zijn we snel met de metro naar de Expo gegaan. Dit enorme hallencomplex ligt helemaal aan de rand van Parijs, en het duurde dus even voor we daar aankwamen. Huub wist uit ervaring dat het op zaterdag heel druk kon zijn met allemaal lopers die hun nummer komen afhalen. Anders dan in Nederland krijg je het nummer niet opgestuurd, je moet het persoonlijk gaan afhalen. Eveneens moet je een medische verklaring kunnen overleggen dat je in een fysiek goede conditie verkeerd om de marathon te kunnen voltooien. Na de plichtplegingen kom je in de grote expo ruimte waar leveranciers proberen de nieuwste spullen te slijten. Ook opvallend was het grote aantal reclame stands van andere marathons. We hebben nog even staan praten met de nederlandse dames van de ING Amsterdam marathon.

Nadat alle formaliteiten waren vervuld zijn we de stad ingegaan. De eerste stop was de St. Sulpices kerk (bekend van de Da Vinci code). Hier zijn we op zoek gegaan naar de tekens zoals beschreven in het boek (S en P in de glas-in-lood ramen, en de lijn dwars door de kerk). Vervolgens zijn we dieper de wijk St. Germain ingedoken. Dit is een erg toeristisch gebied met veel winkeltjes en restaurantjes.
Bij de Seine aangekomen zijn we richting de Notre Dame gelopen. In de kerk was het een drukte van jewelste. Wat me opviel was dat tijdens de dienst de toeristen gewoon rond mochten lopen en fotograferen. De opgang naar de toren, waar we eigenlijk voor gekomen waren, was helaas al gesloten. In een nabijgelegen restaurant (in de wijk Marais) hebben we wat gegeten. Hierna hebben we afscheid genomen van Vladimir (we zagen Vladimir pas bij het vertrek weer terug) en zijn we te voet terug gelopen naar het hotel. Achteraf bezien is dit natuurlijk niet zo slim, maar het was wel een hele mooie wandeling langs de Seine, rue de Rivoli, place du Concorde en de Champs d'Elysees.

posted by Peerke @ 10:16 AM,

2 Comments:

At 1:43 AM, Anonymous Anonymous said...

Cool guestbook, interesting information... Keep it UP
» »

 
At 1:51 AM, Anonymous Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read Is nexium safe to take international e-gold debit card contact lenses American express black card Nexium 2bmusic Dilerzy volvo

 

Post a Comment

<< Home