;

"Het valt allemaal mee, als ik zo rond kijk ben ik niet te zwaar." Maar de weegschaal liegt niet: 102,5 kg gaf de weegschaal aan. Twee jaar niets doen betaald zich uit. Wat nu? De keuze viel op hardlopen om er iets aan te doen. Nadat ik enkele kilo's kwijt was, kreeg ik er verdorie nog plezier in ook..... In deze weblog verhaal ik regelmatig over mijn avonturen op loopschoenen. Daarnaast biedt deze weblog mij ook de mogelijkheid om enkele annekdotes over mijn opgroeiende kidz vast te leggen.



Retteketet naar .....

De ene dag is de andere niet, en dat geldt zeker voor het lopen. Gisteren heb ik in de middagpauze mijn gebruikelijke rondje gelopen. Omdat mijn loopmaatje Huub niet mee kon gaan, ben ik voor de verandering eens zeer snel weg gegaan. Het ging geweldig tot zo'n 2-3 km. Hierna liepen de kuiten vol (verzuring?) en was het over met de pret. Na nog wat doorgestrompeld te hebben ben ik gestopt om de kuiten te gaan oprekken. Hierna verder gejogd, terug naar het werk. Het was erg benauwd, misschien dat dit toch heeft meegespeeld.

Laat in de middag zijn gisteren de nieuwe lattenbodems (eigenlijk schotels) en de NASA traagschuim matrassen afgeleverd.

Traagschuim werd al ontwikkeld in de zeventiger jaren maar heeft pas de consumenten markt bereikt eind jaren negentig. Het materiaal is ontwikkeld door het ruimtevaart instituut NASA voor de Space Shuttle. Ironisch genoeg is het echter nooit gebruikt in de Space Shuttle. Het originele traagschuim dat toen nog bekend was onder de naam T-foam bleek niet ideaal te werken in de ruimte. Maar men zag wel mogelijkheden voor de gezondheids sector. In deze sector veroverde het snel de markt. Het eerste bedrijf dat aan consumenten ging leveren was Tempur-Pedic ®. Zij werkten in eerste instantie met hun eigen versie van traagschuim en noemde het Tempur®. Van origine werd dit Tempur ® foam alleen gebruikt voor medische doeleinden. Al snel hoorde men van patiënten die op dit traagschuim lagen dat ze beter sliepen, minder rugklachten hadden en zich uitgeruster voelden. Hierdoor startte Tempur-Pedic met het rechtstreeks leveren aan de consument.Komende vanuit een medische achtergrond was Tempur ® foam behoorlijk prijzig en dast is het vandaag de dag nog.

Omdat deze lattenbodems op aparte pootjes moeten staan, begon het geknutsel. En zoals altijd gaan er allerlei dingen mis:


Photobucket - Video and Image Hosting

- twee schroefkoppen van de meegeleverde schroeven breken af waardoor alles weer los gemaakt moet worden en een paar cm hoger opnieuw vast gemaakt moet worden;
- meegeleverde imbis sleutel past niet, gelukkig kan ik na een zoektocht zelf een passende vinden in de materiaalkist;
- opzichter Bjorn die de schroeven en een deel van het materiaal verstopt of in gebruik heeft als Pa het nodig heeft

Maar ja, zoals altijd komt het weer op zijn pootjes terecht. Zo ook met het bed.
Na een goede nachtrust (is inderdaad een verbetering) kwam ik dan ook als herboren op mijn werk aan. Alleen kom ik wat traag op gang vandaag...... zou dat aan het traagschuim liggen?

posted by Peerke @ 9:21 AM,

4 Comments:

At 4:42 AM, Anonymous Anonymous said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

 
At 9:27 PM, Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site...
» » »

 
At 5:57 PM, Anonymous Anonymous said...

Keep up the good work
Zyban and pregnancy http://www.tramadol-info-1.info/buy_cod_hydrocodone_buy_fioricet.html http://www.subaru-forester-recall.info/cz-ci-samochodowe-alfa-romeo.html www flowers http://www.ladies-shoes-7.info/clothing-athletic-footwear.html squirt boating News of casino singapore

 
At 12:09 PM, Anonymous Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! » »

 

Post a Comment

<< Home